مطبخ ترکی و رستورانها

آشپزی در ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی  همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان است. آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق و مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تاثیرگذار بوده‌است. عثمانی‌ها رسوم و آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند و در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن بوجود آوردند. از همین جهت مناطق مختلف تحت تسلط امپراطوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود گنجانده اند.

 

غذاهای ترکی ازنظر شهرت جهانی در رتبه سوم، بعد از غذاهای فرانسوی و چینی قراردارند. این غذاها اغلب با ذائقه ایرانی ها سازگار است و به خاطر ذبح اسلامی مسلمانان به راحتی می توانند از غذاهای لذیذ ترکیه لذت ببرند. از مهم ترین غذاهای ترکی میتوان به انواع دلمه، انواع کبابهای ترکی و ماهی اشاره نمود.

 

آشپزهای ترک از سبزیجات زیاد استفاده میکنند، سبزیجات پخته شده با روغن زیتون و همچنین ماست از عمده خوراکی های این کشور است. صبحانه در میان مردم ترکیه جایگاه ویژه ای دارد و بسیار به آن اهمیت داده می شود، صبحانه معمولا در ترکیه شامل چای، نان، پنیر، کره، مربا، مارمالاد، عسل وشیر، گوجه فرنگی، خیار، زیتون و گاهی خوراکی به نام منمن (Menmen) که مشابه املت ایرانی است، می باشد.

 

نان یکی از ارکان اصلی غذای مردم ترکیه است. از جمله نان های معروف: بازلما(Bazlama) ، پیتا (Pita)، لواش (Lavaş)، سیمیت (Simit) ، یوفکا (Yufka)، بورک (Burek)  و پواغاچا (Pogaca) را می توان نام برد.

 

همچنین آشپزخانه ترکیه مملو از انواع غذاهای خمیری است. تنوع این غذاها شاید بیش از ٥٠ نوع باشد.

 

 

 

شیرینی جات و دسر

 

 بخش غیر قابل حذف آشپزخانه ترکی، شیرینی جات سنتی ترکیه می باشند که برای ایرانی ها بسیار آشناست. از جمله شیرینی جات ترکیه می توان به موارد زیر اشاره نمود؛

 

انواع حلوا (Helva) و باقلوا (Baklava)

سوتلاچ (sütlaҫ) فرنی برنج

سوتلو نوریه (Sütlü Nuriye) باقلوای سفید است که با شیر آماده می شود.

لوقما (Lokma) خمیری که در روغن سرخ و سپس در شیره ی غلیظ انداخته می شود.

روانی (Revani) نوعی کیک که در شیره غوطه ور می شود.

قورابیه (Kurabiye) نوعی شیرینی با مغزگردو.

تولومبا (Tulumba) شیرینی شبیه به بامیه ایرانی.

همچنین از انواع دسر ترکی می توان

محلبی (Muhallebi) نوعی فرنی که با شیر وآرد برنج (در طعم های شکلاتی میوه ای و مغزدار).

راحت الحلقوم یا لوکوم (Lokum) و کدایف (Kadayif) که شبیه به باقلواست و در شیره پخته می شود.

کشکول (Keșkül) فرنی بادام

زرده (Zerde)  فرنی برنج با زعفران

 

 

 

همچنین عاشوره (Asure) از دسرهای دیگر ترکیه است و پخت آن ریشه در اعتقادات مذهبی مردم دارد. گفته می شود که عاشوره برای اولین بار در کشتی حضرت نوح پخته شد و در ترکیه اغلب به عنوان نذری مخصوصأ در ماه های محرم پخته می شود. این دسر شامل انواع حبوبات، غلات و میوه های خشک است

 

.

 

نوشیدنیها

 

کتاب های فراوانی در مورد قهوه ترک، تاریخ آن، اهمیتش در زندگی اجتماعی و همینطور تزئینات قهوه فروشی ها نوشته شده است. این نوع قهوه از نظر کافئین قوی نبوده است. می توان گفت ترکها بیشتر به نوشیدن چای عادت دارند.

 

ترکها چای را به شیوه خاصی تهیه می کنند، ابتدا چای را در آب جوش دم می کنند و سپس در استکان های ظریف کوچک و شفاف برای نشان دادن رنگ قرمز و انتقال حرارات به دست فرد مورد نظر سرو می کنند.

 

ساحلپ، نوشیدنی مخصوص شب های سرد: ساحلپ، نوشیدنی داغی است که از شیر و پودر ساحلپ درست شده و روی آن دارچین می پاشند. این نوشیدنی علاوه بر طعم خوب برای گلو درد و سرماخوردگی نیز بسیار مفید می باشد.

 

 

کباب ها

کباب ها که جزو معروفترین غذاهای ترکیه هستند معمولأ با گوشت بره درست میشوند. می توان گفت کباب یکی از مشخصه ترکها در سراسر جهان می باشد .

 

انواع کباب ها

- آدانا کباب

- دونر کباب (Döner kebab) نوعی کباب که با بریدن یا تراشیدن سطوح گوشتی که به مجاور آتش به حالت عمودی و گاهی افقی در حال گردش است، به دست می آید. دونر به ترکی به معنی چرخنده و چرخان است که در ایران به کباب ترکی معروف می باشد.

- اسکندر کباب (İskender kebab) مبتکر این کباب شخصی به نام اسکندر افندی (İskender Efendi) بود که در اواخر قرن نوزدهم در شهر بورسا (Bursa)  زندگی می کرده است.

 در واقع می توان گفت اسکندر کباب دونر کباب به همراه  سس گوجه فرنگی فراوان، کره، ماست ونان  سرو می شود.

 

رستوران ایرانی

غذاهای ایرانی یکی از کامل‌ترین ترکیبات غذایی در جهان و آسیا را شامل می‌شود. آشپزی ایرانی بسیاری از غذاهای کشورهای حوزه خاورمیانه همچون کشورهای ترکیه، ارمنستان، گرجستان، جمهوری آذربایجان و عراق را تحت تاثیر قرار داده است. غذای ایرانی، به علت وجود فرهنگ غنی ایران و اقوام مختلف از تنوع خاصی برخوردار است که کمتر فرهنگ یا کشوری چنین ویژگی هایی دارد.

اگر مایل به صرف غذاهای ایرانی هستید، رستورانهای ایرانی نیز در آنکارا فعالیت دارند، این رستوران ها بالاخص از طرف دانشجویان و یا افرادی که مدت زیادی را در آنکارا سپری می کنند، بسیار مورد اقبال واقع شده است.

 

فست فود

با وجود تنوع بالای غذایی در ترکیه، می توان به جرات گفت، ترکیه مرکز شعبات متعدد از برند های معروف فست فود جهان می باشد. برگر کینگ، مکدونالد، کی اف سی  و ده ها برند معروف دیگر را می توان در تمامی  شهرهای ترکیه به وفور یافت (برخی از این رستوران ها ی فست فود فعالیت شبانه روزی دارند).

برچسب ها: آنکارا, ترکیه, اقتصاد ترکیه, مراکز دیدنی, مراکز رفاهی

go2tr

خبرنامه

ایمیل(*)
ورودی نامعتبر

نام و نام خانوادگی
ورودی نامعتبر

موبایل
ورودی نامعتبر

ورود